Squalene, Squalane, SQUALAN: Hvad er forskellen?

Blogindlægget er skrevet af SQUALAN Danmark: 

Squalene, Squalane, SQUALAN: Hvordan er disse ord relateret til hinanden og hvorfor indeholder vores produkter ingrediensen squalane? Her får du en forklaring på, hvorfor vi bruger denne skønne og naturlige ingrediens.

Hvad er squalene?

Squalene er et stof, som produceres af alle naturlige og levende organismer på jorden. Ved fødslen har vi mennesker en høj koncentration af squalene i vores hud, men fra 30 års alderen falder produktionen drastisk, hvilket er med til at igangsætte hudens ældningsproces.

Squalene kan udvindes fra plantekilder og er primært udvundet fra oliventræer og sukkerrør. Alle vores produkter indeholder 100% ren squalene, der stammer fra sukkerrør. Vi udvinder squalene fra sukkerrør, da det er renere og en mere bæredygtig kilde sammenlignet med andre alternative kilder til denne ingrediens.

Hvad er squalane?

Squalene som blev nævnt ovenstående, er desværre i sin oprindelige form for ustabil til at være en effektiv kosmetisk ingrediens. Den begynder nemlig at oxidere, så snart den udsættes for luft. Derfor omdannes den til en mere stabil form, som er ingrediensen squalane, der kan benyttes i kosmetik. Denne proces kaldes Hydrogenering.

Hvorfor gavner squalane huden?

Squalane benyttes hyppigt i kosmetik på grund af sine genoprettende og foryngende egenskaber. Squalane er identisk med squalene som findes i huden naturligt, og huden genkender hermed denne substans og reagerer derfor straks på stoffet, hvilket medfører markante forbedringer i huden. Stoffet er et adaptogen, hvilket betyder, at det er i stand til at justere sig og give huden, hvad den har brug for. Derfor bliver tør hud mindre tør og olieret hud mindre olieret – med andre ord, genvinder huden sin naturlige balance. Fordele:

- Genopretter hudens fugtbalance og efterlader huden blød

- Gendanner elasticiteten i huden

- Absorberes hurtigt og uden at fedte

- Hjælper huden med at absorbere andre nærende ingredienser

- Stimulerer hudens evne til at reparere sig selv og hele sår samt infektioner hurtigt

- Har en positiv effekt på hudlidelser som eksem og rosacea

- Reducerer alderstegn

- Er en naturlig antioxidant der afviser frie radikaler dannet af stress, alkohol og forurenende stoffer

Hvad er SQUALAN?

Squalan er navnet på vores hudplejebrand. Alle vores produkter indeholder en høj koncentration af ingrediensen squalane, og derfor hedder vores hudplejebrand Squalan. Vi håber, at du er blevet klogere på de forskellige ingredienser og udtryk. Hvis du har nogle spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os